Det er heldigvis flere gode måter man kan spare energi på i hjemmet. Det er enkle grep, som kan medføre relativt store besparelser i budsjettet.
Dersom man tar for seg alle apparater i hjemmet som bruker strøm, kanskje i første omgang de som har skjerm, så er det allerede her muligheter for sparing. Trenger skjermen å ha den lysstyrken som den er satt til? Spesielt for TV vil det her være mulig å stille ned på lysstyrken, og dermed bruke mindre strøm. Mange har jo også flere tv-er i hjemmet, og vanligvis også laptop eller PC. Disse kan også justeres med tanke på lysstyrke. Siden vi er inne på TV, så er det lurt å skru av TV-en dersom den ikke er i bruk. Ikke la den stå på «tomgang» når du har andre ærend.
Hvordan spare energi på de andre elektroniske apparatene dine? Skru dem helt av. Ikke la apparatene stå på i «stand-by» modus. De trekker strøm da også.
Lyset i de forskjellige rommene i huset bør skrus av når rommene ikke er i bruk. Det er også mulig å installere brytere som skrur av lyset automatisk etter en gitt tid.
Der man også kan spare energi på en relativt enkel måte er i dusjen. Ikke dusj i veldig varmt vann. Det koster penger å varme opp nytt vann. Det er også en fordel å dusje kortere tid hver gang man dusjer.
Hvilken temperatur må man ha inne for å ha det komfortabelt i vinterhalvåret? Ved å ikke ha 24-25 grader innetemperatur, men kanskje heller 22 grader, så vil man spare energi. Hvis man fyrer med elektrisitet, så er det vanligvis innstillinger som gjør det mulig å sette på en gitt temperatur, og dette gjør at apparatet ikke står og bruker strøm hele tiden.
Ikke bruk lyspærer som trekker mye strøm. Benytt sparepærer så langt det lar seg gjøre. Sparepærene har lenger levetid, og bruker mindre strøm.
Klesvasken er også mulig å justere slik at man kan spare energi. Vask alltid full maskin!