Kategori: Lån uten sikkerhet

lån-uten-sikkerhet

Lån uten sikkerhet

Ønsker du å ta et lån, men har ikke noe sikkerhet å stille til banken? Fortvil ikke, du kan få lån av banken selv om du ikke har bil eller bolig å stille som sikkerhet.

Hva innebærer et lån uten sikkerhet?

Først og fremst er dette et lån du kan ta hos en bank uten å måtte stille sikkerhet i eiendom. Det er som regel et forbrukslån og du kan bruke lånet på hva du vil, banken krever ikke at du gjør rede for hva du har tenkt å bruke pengene på. Alt de bryr seg om er om du er betalingsdyktig og gjør opp for deg når den tid kommer. Så hvis du trenger nye dekk til bilen eller du må pusse opp stua, så kan du gjøre det ved hjelp av et slikt lån. Denne type lån har nok reddet mange mennsker fra å havne i betalingsproblemer. En av kjennetegnene på forbrukslån er høy rente, men er du riktig heldig kan du finne en utlåner med ganske gunstig rente. Hemmeligheten ligger i litt research på forhånd.

Hvem kan låne uten sikkerhet?

Alle som er over 18 år, har fast inntekt og ellers har en ryddig økonomi uten inkassosaker eller betalingsanmerkninger kan få et lån uten sikkerhet. Noen banker har litt høyere aldersgrense, dette fordi veldig mange unge enda ikke har klart å etablere seg en skikkelig inntekt når de er 18 år. Dette varierer fra bank til bank. Har du god inntekt som 18 åring, er det ikke umulig at de kan se mellom fingrene på disse reglene og gi deg lån til tross for den lave alderen. Snakk med banken om dette.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer veldig. Det kommer an på hvor stor inntekt du har, hvor god økonomi du har, hvor mye du trenger og om du har, selv om det ikke er et krav, mulighet til å stille sikkerhet. Det anbefales uansett alltid at man ikke låner unødvendig mye penger. Sett opp et budsjett for å finne ut nøyaktig hvor mye du trenger (last ned vår budsjettmal gratis her). På denne måten kan du ikke sløse bort pengene og det vil være litt lettere for deg å nedbetale lånet.

Før du bestemmer deg for å søke, bør du sammenligne flere banker og deres lånebetingelser. Du kan også søke om lån hos flere, slik at du får konkrete lånetilbud å gå ut ifra. På den måten kan du velge den banken som tilbyr deg det rimeligste lånet.