Kategori: Kredittkort

Et kredittkort er et betalingskort med kreditt. Kreditten du bruker er som et lån fra et kredittkortselskap. Denne kreditten gir deg mulighet til å kjøpe varer og tjenester selv om du ikke har penger på brukskontoen din. Så hvis det plutselig dumper en uforutsett regning i posten eller du må kjøpe deg ny TV, så kan et slikt kort være redningen.

Hvilket kort skal du velge?kredi

Det finnes ingen fasit på dette spørsmålet, det varierer fra person til person ut i fra hvilke behov man har. Alle kredittkortselskap har forskjellige vilkår for kredittkortene de tilbyr og derfor finnes det noen kort som passer deg bedre enn andre. Eksempelvis har noen kort rabatt på drivstoff, så hvis du har bil bør du skaffe deg et kredittkort som gir denne rabatten. Det er mye å spare på i
lengden her. Andre kort gir f.eks reiseforsikring om du kjøper reisen med kredittkortet, dette er en stor fordel for deg som ofte er ute å reiser, men ikke har en årlig reiseforsikring. Et kredittkort kan dessuten være ganske smart å ha når du er ute å reiser. Det kan være redningen din om du skulle miste eller bli frastjålet ditt vanlige bankkort. Bruker du kortet og er uheldig å bli svindlet, vil du i de fleste tilfeller slippe å betale for det, i motsetning hvis du hadde brukt ditt vanlige debetkort hvor pengene blir trukket fra kontoen din ganske raskt.

Sammenligning av kort

Når du skal foreta en kredittkortsøknad så kan det være ganske smart å sammenligne flere typer kort for å se hvilken som passer deg best. På denne måten kan du se hvilket som gir best vilkår og hvilket som passer deg. Som vi nevnte over her, er du mye ute å reiser, bør du velge et kort som tilbyr gratis reiseforsikring. I tabellen over får du full oversikt over hvilke selskap som tilbyr hva. Du vil også kunne spare penger om du bruker litt tid på å finne ut hvilket kredittkort som passer ditt behov.