Kategori: Forsikring

forsikringÅ ha en forsikring betyr i bunn og grunn at du er kjøpt fri fra risiko. Vi er utsatt for mange ulike risikoer i det daglige, f.eks når man er ute å kjører i trafikken, går på fjellet eller reiser med fly. Man er til og med utsatt for risiko når man bare er ute å går. Men hvilke typer risikoer er smart å forsikre seg mot? Og er det noen risikoer som er mindre betydelige? Vi skal gå nærmere inn på dette med forsikringer i denne artikkelen og forhåpentligvis finner du denne informasjonen nyttig.

Hvilke forsikringer trenger du?

Det finnes ingen fasitsvar på dette, dessverre. Dette avhenger av hvordan du lever og selv da varierer svaret.

To eksempler:

  • Er konsekvensen av en hendelse liten og du kan takle det, trenger du ikke å forsikre deg mot det. Ta mobiltelefonen som et eksempel. Det er normalt ikke krise om denne blir ødelagt eller plutselig forsvinner. Den koster ikke så mye og du kan skaffe deg en ny.

  • Er konsekvensen av en hendelse stor og du ikke takler det selv, bør du forsikre deg mot det. Ta f.eks boligforsikring. Brenner huset ditt ned, får det fatale følger. Du og familien din står uten tak
    over hodet og dere mister alt dere eier. Hvis dere ikke er forsikret blir prosessen lang og svært dyr. Dere må bygge eller kjøpe nytt hus og nye eiendeler for egne penger. Er dere forsikret mot dette, vil det bare koste dere en brøkdel å få livet på plass igjen. Dere vil også få dekt boutgiftene til huset er gjenoppbygget.

De mest vanlige og viktigste forsikringene er til bolig, innbo, bil, reise og ulykkesforsikring.

Hvilket selskap bør du velge?

Det er ikke så enkelt at man bare kan velge det første selskapet som dukker opp. Du ville vel aldri kjøpt et hus uten å vite hvordan det så ut inni? En forsikring har mange egenskaper og det finnes et hav av tilbydere der ute. Dette resulterer i konkurranse i markedet og at prisene er svært varierende. Sammenlign gjerne flere forsikringsselskap og de prisene og betingelsene de har. Noen ganger kan det lønne seg å benytte seg av flere selskap til de forskjellige forsikringene du trenger, mens andre ganger tilbyr et selskap bedre pris om du samler alle hos det aktuelle selskapet.

Dine behov

Husk også å sjekk at de forskringene du ønsker å kjøpe faktisk dekker de behovene du har. Hvis vi bygger videre på eksempelet på boligbrannen over. Alle selskap dekker kostnadene ved å bygge opp huset igjen, men hvor skal du bo i tiden mens huset bygges? Noen forsikringsselskap dekker boutgiftene dine inntil 1 år, noen dekker inntil 2 år osv. Det er slike aspekter som dette som er viktig å gjøre seg kjent med før man velger forskringsselskap. Les vilkårene før du skriver under, da slipper du ubehagelige overraskelser.