Kategori: Forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er som navnet tilsier, et lån til forbruk. Du kan bruke det på hva du vil, det er helt opp til deg å avgjøre. Du kan søke om dette lånet uten å måtte stille sikkerhet Banken krever ikke sikkerhet i f.eks bolig eller bil, slik de ofte gjør med andre typer lån. Når du søker om et forbrukslån, vil ofte renten være litt høyere pågrunn risikoen banken tar ved å låne deg penger på denne måten.

Sammenlignlåne-penger

For at du skal komme godt ut av det, altså finne et lån som ikke koster skjorta, bør du sammenligne de beste lånene. Vi har samlet dem opp for deg i oversikten ovenfor. Det er stor konkurranse i markedet, slik at dette har påvirket prisene de forskjellige bankene setter. Er du smart og bruker litt tid på forhånd, kan du spare ganske mange penger på å sammenligne forbrukslån uten sikkerhet. Du kan også søke om lån hos flere banker og se hva de faktisk tilbyr. Det er nemlig slik at de markedsfører ofte sin aller best rente, og det er slett ikke sikkert de kan tilby nettopp deg denne renten. Bankene skreddersyr tilbud til deg, basert på din personlige økonomi. Derfor bør søke lån hos flere, for å se hva de tilbyr. Du er ikke forpliktet til å ta alle disse tilbudene, du kan bare plukke ut det som er best for deg. Enklere blir det ikke!

Hva bør du se etter?

Det aller viktigste er den effektive renten. Den effektive renten inkluderer alltid alle gebyrer (som etableringsgebyr og termingebyr). Derfor bør du ikke henge deg så altfor opp i prisen på gebyrene hos de forskjellige bankene. Det er den effektive renten du skal sammenligne hos bankene. Når du har plukket deg ut 2-3 banker med en gunstig rente, gjenstår det bare å søke.