Kategori: Billån

Å kjøpe bil kan fort være dyrt og det er svært få som har så mange penger til overs. Er du blant dem som ikke har mulighet å spare opp disse pengene, bør du søke om et billån. I dag finnes det mange banker og finansieringsselskap som tilbyr et lån som er myntet på nettopp et bilkjøp. Det spiller ingen rolle om du vil kjøpe ny eller brukt bil, et lån til bil kan finansiere den bilen du ønsker og har behov for. Et lån som dette kan også finansiere kjøpet av MC eller caravan.

Egenkapital

Det er fullt mulig å få fullfinansiert et billån, det vil si at banken låner deg hele kjøpesummen. Det passer fint for deg som ikke har mulighet å spare opp penger. Men har du litt egenkapital vil det gi deg en lavere rente på lånet. Jo høyere egenkapital du har, jo bedre er det. For at du skal få et mest mulig gunstig lån, er det essensielt å ha egenkapital. Hvor høy egenkapital du bør ha, avhenger av hvor stort lån du ønsker å søke om.

Tips

Før du søker om et billån, anbefaler vi deg å sammenligne den effektive renten hos flere lånetilbydere. På den måten kan du plukke ut det låneselskapet som gir lavest rente, noe som kan spare deg for en god del penger. I tillegg til lav effektiv rente, bør du være obs på størrelsen på gebyrene og nedbetalingstiden. Du kan også søke om lån hos 2-3 forskjellige banker, slik at du får se hva de faktisk ønsker å tilby deg. Du er ikke pliktet til å ta alle lånene, du kan bare takke nei til de som ikke passer for deg.

Pant

Når man søker om et billån er det vanlig at banken tar pant i bilen du kjøper. På denne måten vil banken ha en sikkerhet i tilfelle du skulle misligholde lånet. Dette reduserer risikoen for banken og de vil som følge av dette kunne redusere renten ytterligere. Når bilen er stilt som sikkerhet i billånet, kan den ikke stilles som sikkerhet for et annet lån ved en senere anledning.

Nedbetalingstid

Normal nedbetalingstid på et billån er fra 1-10 år, men det avhenger selvsagt også hvor høyt lånet er og hvilke lånebetingelser banken har. I et lånetilbud skal det oppgis hvor lang nedbetalingstiden er. Søker du lån hos flere banker, kan du sammenligne disse og velge det beste tilbudet.

Gebyrer

Tinglysingsgebyret er et gebyr som skal betales til staten. Dette gebyret kommer man ikke unna om man søker om et billån. Før øvrig er den effektive renten alltid inkludert alle gebyrer.